In vizor

Un bărbat prins beat la volan a încercat să mituiască polițiștii cu suma de 2000 de lei

La data de 08.06.2025, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane, fără calitate specială, imediat după ce a remis suma de 1925 de lei, cu titlu de mită, unor polițiști.

În fapt, în dimineața zilei de 08.06.2025, o persoană a fost identificată în trafic pe raza municipiului Sibiu, județul Sibiu, de către doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Poliția Municipiului Sibiu, Biroul Ordine Publică, conducând pe drumurile publice un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, agenții de poliție au constatat că susnumitul avea o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul expirat.

În această împrejurare, șoferul le-a promis agenților de poliție, în repetate rânduri, suma de 2000 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu proceda la constatarea infracțiunii la regimul rutier, moment în care polițistul a sesizat lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, fiind realizată activitatea de prindere în flagrant.

Întreaga acțiune infracțională a fost înregistrată de către agenții de poliție cu aparatura tip bodycam aflată în dotare.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, fiind dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, iar ulterior, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpat și luată măsura controlului judiciar.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Unul dintre agenții de poliție care a sesizat fapta de corupție a participat cu o săptămână înaintea desistării la activitatea de instruire anticorupție organizată de către ofițeri de poliție ai SJA Sibiu.

Direcția Generală Anticorupție felicită fermitatea echipajului de poliție și reiterează angajamentul instituțional pentru promovarea integrității și responsabilității în rândul personalului MAI.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Exit mobile version